Pieterpad Groningen - Zuid Laren....

Het was alweer even geleden dat ik een route had gelopen van het Pieterpad en de kerstvakantie leek mij weer een mooi moment. Deze keer liep de route van Groningen naar Zuid Laren. Niet bijzonder lang maar toch wel weer 21km. En deze keer heb ik niet alleen gelopen maar was Max mijn trouwe metgezel. Max de hond is nu 15mnd oud en voldoende getraind voor de langere afstanden.

 

Na een kort uitlaatrondje zijn wij in de trein gestapt van Apeldoorn naar Groningen. Moet eerlijk zeggen dat het nog redelijk fris was en dat viel te merken. Vele stukken van de wegen waren bevroren en dit was verschrikkelijk glad. En dan is het toch moeilijk lopen met een jonge hond aan de riem die helemaal hyper zijn nieuwe wereld aan het ontdekken was. Gelukkig was dit probleem in het buitengebied over en kon Max heerlijk los lopen. 

 

Hier kwamen wij erachter dat wandelen in dit jaargetijde misschien niet zo slim is. Waar alles in de ochtend bevroren was bleek het in de middel een verschrikkelijke modderpoel waar wij nieuwe wegen moesten zoeken om er nog een beetje netjes uit te blijven zien. Max kon dit wel waarderen en volgens mij had hij de tijd van zijn leven. Voldaan maar moe kwamen wij aan in Zuid Laren waar wij op zoek gingen naar een bus die ons naar Assen zou brengen. 

 

Tijdens de terugweg hebben wij samen wel de oogjes even dicht gedaan maar volgens mij was dit volkomen verdiend. Op naar de volgende etappe....

Reactie schrijven

Commentaren: 0